Luźne rozmowy o J25
Moderator: luk4s7
- Jake
- Moderator
- Auto: Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
- Kontakt:
Re: Luźne rozmowy o J25
Wow... to calkiem nowy level czasouprzykrzaczy...
Dla mnie najgorszy czytnik znaków, gdyby to działało dobrze, może by można z tym żyć, ale niestety bywa że monitor pokazuje 30, Google maps 50 a rzeczywiście jest 70.
Szkoda że funkcje HOLD też trzeba włączać przy każdym odpaleniu, ale znalazłem już system odwrócenia działania:
https://cartrimhome.com/Window-Automati ... LC250-2024
Poza tym git
Szkoda że funkcje HOLD też trzeba włączać przy każdym odpaleniu, ale znalazłem już system odwrócenia działania:
https://cartrimhome.com/Window-Automati ... LC250-2024
Poza tym git

-
- Auto: J95
Myslicie ze za jakis czas ktos zhakuje te systemy wspomagania aby byly domyslnie wylaczone?
Tylko dzieki tym systemom, po jezdzie probnej, nie biore pod uwage 250 a szukam jakiejs swiezej 150.
To masakra jakas, nie na moje nerwy.
Tylko dzieki tym systemom, po jezdzie probnej, nie biore pod uwage 250 a szukam jakiejs swiezej 150.
To masakra jakas, nie na moje nerwy.
Jest taki immobilizer, który podobno umożliwia wyłączenie tych "ostrzegaczy", ale wg info z ASO w Krakowie Toyota Polska wycofała go z oferty.
https://www.facebook.com/share/p/1A9yosed8y/
https://www.facebook.com/share/p/1A9yosed8y/
- Jake
- Moderator
- Auto: Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
- Kontakt:
Ciekawa sprawa ten imobiliser CAN. Faktycznie zgadzam sie z nimi, ze ciecie wiazki w nowym aucie jest barbarzynstwem, tydzien temu zdejmowalem takie zwykle dokladane przez dealera zabezpieczenia antykradziezowe.... olaboga, to byl koszmar, rozszarpana wiazka, zimne luty, jakosc montazu jak instalacja LPG montowana u Pana Kazia, a to niby ASO...
Pytanie jak ten immo CAN dziala, i co powstrzymuje amatora cudzego pojazdu przed odlaczeniem/pozbyciem sie modulu w czasie kradziezy.
Pytanie jak ten immo CAN dziala, i co powstrzymuje amatora cudzego pojazdu przed odlaczeniem/pozbyciem sie modulu w czasie kradziezy.
W toyocie Warszawa Czerniakowska montują ten system za 2k zł.
W Krakowie mi odmówili i pokazali, że jest wycofany z systemu sprzedaży Toyoty. Chyba, że ASO w Warszawie robi to na własną rękę.
A z innej beczki. Wiecie, że od 14 grudnia Toyota z wyprzedaży rocznika 2024 podrożała o 30 tys.
Podobno były też przez moment dostępne ściągnięte z innych rynków egzemplarze First Edition. Za jedyne 480tys.
A z innej beczki. Wiecie, że od 14 grudnia Toyota z wyprzedaży rocznika 2024 podrożała o 30 tys.
Podobno były też przez moment dostępne ściągnięte z innych rynków egzemplarze First Edition. Za jedyne 480tys.
Wspominałem o tej podwyżce od dawna 

Ale ja piszę o podwyżce rocznika 2024. O tym, że 2025 będzie droższy o 35 tys. faktycznie było wiadomo wcześniej.
Ja wiedziałem o kolejnej parttii. Nie sądziłem, że to tak szybko nastąpi. Gdy zamawiałem było wolnych 8 sztuk piaskowych. Kilka dni później wszystko było wyprzedane oprócz jednego modelu ale chyba i ten zniknął.
-
- Auto: 4Runner 3gen V8 1UZ 1998
LandCruiser150 2.8D 2021
LandCruiser250 2.8D 2024
Zazdroszczę wszystkich elementów w lakierze tylko ze względów łatwiejszego zabezpieczenia ich PPF-ką
Czy ktoś sprawdzał jakie największe opony AT można założyć na felgę 17” bez wycinek i liftu?
Prawie 35 cali ale przy ET40.
Dzięki, ważne info.Jake pisze: 26 gru 2024, 01:53 Ciekawa sprawa ten imobiliser CAN. Faktycznie zgadzam sie z nimi, ze ciecie wiazki w nowym aucie jest barbarzynstwem, tydzien temu zdejmowalem takie zwykle dokladane przez dealera zabezpieczenia antykradziezowe.... olaboga, to byl koszmar, rozszarpana wiazka, zimne luty, jakosc montazu jak instalacja LPG montowana u Pana Kazia, a to niby ASO...
Właśnie napisałem do dilera (W-wa , Czerniakowska) , żeby nie wkładali tego i nie dotykali wiązki.
Mam nadzieję , że zdążyłem.