Nie pomogło to nie takie proste (i tanie ). Po wymianie sworzni zawsze trzeba ustawić zbieżność. W przypadku luzów na listwie maglownicy aby je usunąć trzeba wykonać regenerację. Amortyzatory to już sprawa indywidualna. Powodzenia.
zbieżność to sie ustawia zawsze, ale po wymianie końcówek drążków
sama wymiana sworzni dolnych praktycznie nie zmienia ani zbieżności, ani kątów wyprzedzenia
Witam.
A myślał ktoś o regulacji drążka pancharda?
U mnie też ciągle lekko ciągnie w prawo, nowe drążki i końcówki, wahacze górne, żadnych luzów i geometria robiona kilka razy w różnych warsztatach a dalej lekko jedzie w prawo.
Ktoś sobie z tym poradził?
Tak. Mój kolega. Właściciel serwisu Maxi Mobil ma super sprzęt do geometrii. Taki topowy. Jest dość upierdliwy jeśli chodzi o geometrię i ma właśnie J120. Wielokrotnie sobie gadaliśmy o jego problemie i pomógł właśnie regulowany drążek. Przy czym on ma auto z liftem.
Natomiast normalnie nie potrzeba takich ceregieli. Marcinowi ściągało o piczy kłak. Dla normalnego człowieka niezauważalnie. Może masz źle dobrane sprężyny. Zakładam, że śruby regulacyjne nowe wraz z tulejami.
grzechu 031 pisze: 06 lut 2025, 17:32
Witam.
A myślał ktoś o regulacji drążka pancharda?
U mnie też ciągle lekko ciągnie w prawo, nowe drążki i końcówki, wahacze górne, żadnych luzów i geometria robiona kilka razy w różnych warsztatach a dalej lekko jedzie w prawo.
Ktoś sobie z tym poradził?
U mnie też tak było. Wszystko niby zadbane a geometrie nie pomagały. Dopiero wymiana wszystkich tulei na OEM przy okazji remontu ramy cudownie rozwiązała tę kwestię.