Kasowanie kontrolki alarmu ciśnienia w oponach .
Moderator: luk4s7
Re: Kasowanie kontrolki alarmu ciśnienia w oponach .
Przepraszam, miało być oczywiście od 2014 roku 

- incognitus
- Auto: Fortuner GGN155 '16 4.0L
LC GRJ150 '17 4.0L
Octavia '10 1.6MPI 102KM
Jak nic nie pomoże to podjedź do mechanika/wulkanizatora - za 50zł ci to obluka. Jak ogarnięty to sprawdzi czy czujniki sie komunikują i czy wogóle są. A może zapas wyjąłeś i leży gdzieś w garażu. Odczyt musi byc na 5 czujnikach, nie można wykodować. Ja swój zapas wywałiłem a 5 czujnik mam pod siedzeniem w kółku od taczki i się sprawdza choć cieżko napompować i utrzymać stałe ciśnienie.
- Załączniki
-
- IMG20241202210606.jpg (37.75 KiB) Przejrzano 899 razy
OK. Jutro spróbuję jeszcze raz sam, a jak się nie uda to podjadę do wulkanizatora. Zapas jest cały czas na swoim miejscu pod spodem. Ale przecież czujnikom mogły się wyczerpać baterie. Auto ma już przecie prawie 10 lat. Myślę że wulkanizator coś poradzi.incognitus pisze: 02 gru 2024, 21:12 Jak nic nie pomoże to podjedź do mechanika/wulkanizatora - za 50zł ci to obluka. Jak ogarnięty to sprawdzi czy czujniki sie komunikują i czy wogóle są. A może zapas wyjąłeś i leży gdzieś w garażu. Odczyt musi byc na 5 czujnikach, nie można wykodować. Ja swój zapas wywałiłem a 5 czujnik mam pod siedzeniem w kółku od taczki i się sprawdza choć cieżko napompować i utrzymać stałe ciśnienie.
Wszystkim którzy zainteresowali się moim problemem serdecznie dziękuję i życzę miłej, spokojnej nocy. Dam znać jakie rezultaty moich zmagań.
PS.
Jako świeży użytkownik pierwszego w życiu LC (wahałem się między wypasionym Volvo z 2019 a LC Invincible z 2015, ceny porównywalne, Volvo powiedzmy o 20k droższe) mam sporo pytań ogólnych. Oczywiście, mogę godzinami szukać na forum, ale myślę że prościej i szybciej będzie zebrać pytania w krótkich punktach, i mam nadzieję że pomożecie

DuDuS
Zapomniałem napisać, że chodziło o Volvo XC90. Nam nadzieję, że dokonałem dobrego wyboru?
DuDuS
DuDuS
- Rokfor32
- Klubowicz
- Auto: Wiele. Różnych. Większość Toyoty.
- Kontakt:
Żeby poznac odpowiedź, musiał być użytkować oba te auta równolegle ... 

Wiem. Ale na obydwa mnie po prostu nie stać 
Spodziewałem się jednak odpowiedzi typu: Dokonałeś jedynie słusznego wyboru. Albo: Tffu Volvo!. Albo: bedziesz zadowolony z wyboru.
DuDuS

Spodziewałem się jednak odpowiedzi typu: Dokonałeś jedynie słusznego wyboru. Albo: Tffu Volvo!. Albo: bedziesz zadowolony z wyboru.
DuDuS
W FJ albo 4Runnerze to kwestia podania masy na jednen z pinów we wtyczce od TPMSa. Może w LC150 też się da pozbyć problemu raz na zawsze?
Problem był w tym, że przy wymianie kół z letnimi oponami na te z zimowymi ktoś w serwisie Toyoty (tam gdzie kupowałem LC) nie sparował ich z samochodem. Dziwne, bo kontrolka zaczęła się świecić dopiero następnego dnia, kiedy już przejechałem samochodem kilkaset kilometrów (z miejsca zakupu do zamieszkania).
Podczas przeglądu serwisowego goście w Nowym Sączy zrobili to od ręki (żadnych dodatkowych opłat). Tak więc problem zniknął.
Wszystkim dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam
DuDuS
Podczas przeglądu serwisowego goście w Nowym Sączy zrobili to od ręki (żadnych dodatkowych opłat). Tak więc problem zniknął.
Wszystkim dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam
DuDuS