Witam
Zamierzam zmienić LC95 na hiluxa VIII z silnikiem 2.4. Jeśli jest ktoś z okolic Gliwic kto posiada takie cudo i chce podzielić się swoją wiedzą w temacie chętnie odwiedzę. 10 lat temu przy zakupie LC95 swoją wiedzą podzielił się Seburaj za co mu serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam
Jacek
Hilux VIII z silnikiem 2.4
Moderator: luk4s7
Re: Hilux VIII z silnikiem 2.4
Mam takiego w manualu z 2019. Nie jest demonem przyspieszania to jego w sumie jedyna wada. Ale to ma też swoje plusy niż napędem na tył jak jest ślisko auto potrafi zaskoczyć
Auto wykorzystujemy jako samochód dzienny plus wyjazdy rodzinne. Największą zaletą zabudowaną paka. Siedzenie z tyłu dla dorosłego za karę co najwyżej . Dzieciaki w fotelikach 

Jak wygląda spalanie w Hiluxach z silnikiem 2.4. Pytam bo auto kupowane na wyjazdy w których dojazdówki po asfaltach to średnio 5000-6000 km. Czy jadąc stylem dziadkowym 100 km/h po dobrym w miarę równym asfalcie, 4 osoby+bagaże bez zabudowy możemy wykręcić wynik w granicach 8 l/100 km czy raczej bliżej 10 l. I najważniejsze czy silnik 2.4 w powyższych warunkach spali mniej niż 2.8?
Sporo zależy od prędkości jazdy i opon. Z tego co zauważyłem to najmniej pali na drogach w typie tych co są na jurze czyli do 100km/h albo i 90 km:/h na 4 biegu to wtedy jest w stanie spalać w granicy 8-9 litrów.
Wcześniej miałem Yokohama geilander teraz BFG ko2 i średnio plus 1l lekko.
Średnie spalanie z trasy Polska Korsyka tam trochę bujania Polska wyszło jakoś 11l z paka zabudowana. W 8l nie wierzę chyba że będziesz jechał po autostradzie 100km/h max …
Wcześniej miałem Yokohama geilander teraz BFG ko2 i średnio plus 1l lekko.
Średnie spalanie z trasy Polska Korsyka tam trochę bujania Polska wyszło jakoś 11l z paka zabudowana. W 8l nie wierzę chyba że będziesz jechał po autostradzie 100km/h max …

Tylko mój jest troszkę dłubnięty. Latem w tym samy miejscu jest 9,5.
-
- Auto: Hilux Revo/ 4Runner UZN215
- Kontakt:
Raz zmierzyłem swojego.
Trasa Olsztyn- Zakopane (plus trochę po okolicy)- Olsztyn, średnio130-140 km/h.
Trzy osoby plus sporo bagażu, zabudowa paki, skrzynia automatyczna.
Spalił 10,5l/100 km.
Trasa Olsztyn- Zakopane (plus trochę po okolicy)- Olsztyn, średnio130-140 km/h.
Trzy osoby plus sporo bagażu, zabudowa paki, skrzynia automatyczna.
Spalił 10,5l/100 km.